Блог предназначен для публикации научных статей и материалов

Міжнародний ispell

Міжнародний ispell це інтерактивна перевірка орфографії програми для Unix, який підтримує велику кількість європейських мов. Інтерфейс Emacs також доступний у якості стандартного режиму командного рядка. В останній версії Ispell доступний для скачування у вигляді стислих файлів смоли . Ви також можете використовувати ваш улюблений пошук, щоб шукати дзеркала ближче до вас; пошук "Ispell-3.3.02".

Якщо ваш браузер підтримує форми, ви можете використовувати один для відправки звіту про помилку для Ispell. Ви також можете відправити пошту [email protected] або, для Emacs проблем, пов'язаних, в [email protected].

Що таке Ispell і навіщо мені це треба?

Ispell це швидко екранно-орієнтований перевірки орфографії, який показує вам ваші помилки в контексті вихідний файл, і пропонує можливі коригування, коли він може зрозуміти їх. У порівнянні з UNIX заклинання, він швидше і набагато простіше у використанні. Ispell також може обробляти інші мови, крім англійської.

Де документації?

Повна документація по Ispell, включаючи документацію афікса-формат файлу, поставляється з дистрибутивом в Unix ручного формату сторінки. Якщо у вас є Ispell встановлених на вашому комп'ютері, ви повинні бути в змозі набрати " Людина Ispell "для його перегляду. Для зручності та перегляду, основною сторінці керівництва для Ispell також доступні в Інтернеті.

Що нового в цій версії?

Ispell 3,3 пропонує поліпшену підтримку міжнародних мов, поліпшення deformatting, і кращу підтримку для компіляції на системах Windows. Всі відомі діри в безпеці були закриті. Ряд дрібних помилок також виправлені.

У чому різниця між Ispell і Aspell?

Aspell є орфографії написав Кевін Аткінсон. Його основною перевагою є те, що краще на внесення пропозицій, коли слова серйозно неправильно. Наприклад, коли дане "Trubble", Ispell буде пропонувати тільки «уламків», де Aspell припускає, що "біда" (в якості першого вибору ", а також" капати "," уламки ", і багато інших слів. Його недоліком є що наближені зіставлення алгоритм, характерні для англійської мови.

Де я можу отримати Ispell?

У поточній версії Ispell є 3.3.02 . Більш ранні версії доступні в тій же директорії .

Ispell поставляється з англійським словниками. Для інших мов, див Ispell словники веб-сторінки.

В останній версії Ispell в Emacs інтерфейс джерела можуть бути отримані з Кен Стівенс Ispell Emacs домашнього інтерфейсу сторінки.

Є Там миша/меню версія Ispell?

Так. Kspell являє собою графічний інтерфейс для Ispell. Ви навіть можете написати програмні інтерфейси для ваших власних пропрієтарних форматів.

Хто написав Ispell?

Ispell є дуже старої програми. Оригінал був написаний на PDP-10, зборка в 1971 році, RE Горін. Версія C була написана Pace Willisson з Массачусетського технологічного інституту. Walt Buehring від Texas Instruments додала інтерфейсу Emacs і відправив його в сітку. Джефф Kuenning додав міжнародної підтримки і створила поточної версії. Кен Стівенс підтримував інтерфейс Emacs (ispell.el) Протягом багатьох років. Багато, багато інших людей внесли свій внесок у поточній версії; неповний список (з більш докладною історією) можна знайти у файліАвтори У розподілі.

Куди я можу надіслати Повідомлення про помилки?

Кращий спосіб представити доповідь Ispell помилка полягає у використанні звітів веб-інтерфейсом помилка .

Звіт про помилку також може бути представлена ​​по електронній пошті. Більшість електронній пошті Ispell повідомлення про помилку, окрім помилки, пов'язані з Emacs-Lisp інтерфейс, повинні бути спрямовані в [email protected] . Помилки в Emacs інтерфейс (ispell.el) повинні бути представлені [email protected] . Якщо ви не впевнені, яку адресу використовувати, відправити звіт в [email protected] , і я буду сортувати його звідти.

Помилки в додаткових пакетів (перебуває в аддонипідкаталог) не повинні бути спрямовані в itcorp.com . Замість відправки звітів для розробників цих пакетів (див.README файл для пакета, який ви використовуєте).

Як я можу Посилання Ispell у наукових робіт?

Існує не опублікований документ про Ispell, так що якщо ви користуєтеся Ispell таким чином, що вимагає посилання (наприклад, з використанням словника як список слів в науково-дослідному проекті), ви обмежені в інтернеті посилання. Повний правильний заголовок друкується на "Ispell-V": "Міжнародні Ispell версії XYZ". Будь ласка, включите повний номер версії вашого посилання, щоб люди могли виявити точне варіант, який ви використовували, іноді це дуже важливо. Якщо ви відчуваєте себе дійсно добре, ви також можете поповнити мені, Джефф Kuenning, як автор. Як правило, ви повинні також включати посилання на цю веб-сторінку ( http://www.lasr.cs.ucla.edu/geoff/ispell.html ), так що читачам вашої роботи можна знайти копію Ispell, якщо вони того побажають.

Де я можу отримати словники?

Ispell поставляється з американських і британських словників. Для інших мов, відвідайте список словників . Якщо ви створюєте словник власних і зробити його доступним для FTP, будь ласка, надішліть повідомлення [email protected] так що я можу додати словник в список.

Як щодо Ispell для MS-DOS або Windows?

Хоча Ispell офіційно не підтримується на платформах Microsoft, вона містить параметри компіляції для цього середовища, люб'язно наданий Елі Зарецький. Див файл PC/README для деталей.

Де мій Macintosh?

Ispell не працює на старих версіях MacOS. Тим не менш, він працює під OS X і вище (ви повинні мати інструменти для розробників встановлений). Переконайтеся, що / USR / місцеві / бен знаходиться у вашому PATH після установки Ispell .

Для більш MAC-подібний інтерфейс, перевірити Excalibur , який є Mac на основі перевірки орфографії, яка знає, LaTeX і може обробляти декілька мов.

Є багато інтернет-ресурсів для перевірки орфографії, я ціную гарні зв'язки.

  • Маура Келлі стверджує, онлайн перевірка орфографії , яка повинна працювати на кого завгодно (наявність обов'язково). У неї також є блог про правопис на тій же сторінці, у блозі тільки коштують відвідини, навіть якщо ви не використовуєте перевірки орфографії.

Перекладено з http://fmg-www.cs.ucla.edu/geoff/ispell.html

Домашня сторінка

© 2012 Все права под надежной защитой.
НАШ БЛОГ