Блог предназначен для публикации научных статей и материалов

Астрономічні відстані в перспективі

    

Життя на поверхні Землі, як ми робимо, це дійсно важко зрозуміти, наскільки велика Всесвіт, навіть наші місцеві частина Всесвіту відома як наша Сонячна система (Сонце і його найближчого оточення). Так, звичайно, ми можемо виміряти ці відстані і призначити номери для них - Місяць обертається деякий 240000 миль (384000 км) від Землі, а Земля середньому близько 93 мільйонів миль (150 мільйонів кілометрів) від Сонця. Але те, що такі відстані, як в масштабі, ми могли б зрозуміти?

Якщо ми сплющені Землю до розмірів хорошого розміру апельсина або бейсбол (близько 3 см в діаметрі), і масштабних все інше вниз на той же фактор, як великий місяць би бути і як далеко від нашого `помаранчевий "Земля? Ну, Місяць трохи менше третини діаметра Землі, так щось подібне кульки для пінг-понгу б про право. А що стосується відстані, було б на кілька сантиметрів? Пішки? Якщо обчислити його, м'яч для пінг-понгу орбіті близько 6,7 футів (приблизно 2 метри) від оранжевого!

Тепер давайте порівняємо це з типовою орбіти космічного човника. Космічний човник, звичайно, не в змозі відправитися на Місяць, хоча вона перейде в "космічний простір". Тим не менш, ви можете бути здивовані, дізнавшись, що космічний човник тільки підприємства, щоб на пару міліметрів (менше десятої дюйма!) Вверх від поверхні апельсина! На цьому ж масштабі, сонце буде великий "пляжний м'яч" близько 26 футів (8 метрів) в діаметрі і було б більш ніж за півмилі звідси!

Для того, щоб речі ще один крок, ми повинні скоректувати шкалу. Давайте візьмемо наш пляжний м'яч сонця і зменшити її до розмірів апельсина. Тоді Юпітер, найбільша планета в нашій сонячній системі, про розмір вишневої кісточки, що знаходиться на орбіті на відстані близько 260 метрів від апельсина, в той час як Плутон, сама далека планета, всього лише піщинка орбітальних 1050 футів (три з половиною футбольних поля), геть! (Якщо у вас є великий відкритому майданчику у вашій школі, це був би цікавий проект класу побудувати масштабну модель Сонячної системи!) На цьому ж масштабі, наступна найближча до нас зірка, яка насправді становить 4,3 світлових років (або близько 25000000000000 милях), є ще одним помаранчевим розміру об'єкта на відстані 1460 миль! (Це приблизно відстань від Балтімор, Даллас, Техас!)

    

Ці приклади повинні зробити досягнень відправляти людей на Місяць і назад або відправку космічних зондів до інших планет різко ясно. Тим не менше, якщо ми хочемо, щоб дізнатися про далеких зірок і галактик, воно також повинно бути ясно, що ми не можемо це зробити, йти туди чи відправку космічного зонда. Тільки так ми можемо дізнатися про далеких куточках Всесвіту є аналіз світлі цих далеких об'єктів, надішліть нам по незбагненною порожнечі простору. Це одна річ, яка робить унікальні астрономії як науки: єдине, що ми можемо принести в нашу лабораторію для аналізу світла. Але це ще не до світла, ніж здається на перший погляд!

Білл Блер ([email protected])

 

Переведено з http://violet.pha.jhu.edu/~wpb/spectroscopy/distances.html

Домашня сторінка

© 2012 Все права под надежной защитой.
НАШ БЛОГ