Блог предназначен для публикации научных статей и материалов

Лантана

Ця стаття, написана Грегом Гранта і Джері Парсонс у 1989 році після обширної суду лантану протягом декількох років на Verstuyft господарств; стаття з'явилася в Сан-Антоніо Світло і Express-News газет. Парсонс написав схожу статтю в червні 1987 року, про Лантана "Нове золото" і зробив перший телевізор на різноманітті 26 червня 1987 (транслюватися на CBS News партнерської KENS-TV в Сан-Антоніо).

Натисніть на зображення, щоб збільшити.
Лантана, з Verbenaceae сім'ї вербени, складається з більш ніж 150 видів чагарників і трав'янистих багаторічників. Лантани в основному вихідці з тропіків і субтропіків Америки, але деякі вихідці з теплих частинах Старого Світу. Їх назва древньої використані для абсолютно не пов'язаних роду калини.

Дикі lantanas волохаті і часто колючими стеблами. Якщо втирати і в синяках, їх листя зазвичай мають різкий запах. Вербена-як квіти утворюються кластери з пазухах листків або на кінцях гілок. Невеликі, схожі на ягоди плоди містять насіння. У деяких регіонах, включаючи Техас, lantanas ростуть дикі, як бур'яни, в основному поширюють птахи, які дуже люблять своїх соковитих фруктів. Назва виду для рідного Л. horrida, відноситься до їдким запахом з подрібненого листя.

Європейський інтерес в Нью-lantanas світу вперше був радий їх відомими лікарськими достоїнствами. Іспанські колоністи використовували "camaras", як вони називають їх, щоб зробити вливання повинні бути прийняті, як медицина і використовується в лазнях. У деяких місцях, таких вливань до цих пір використовуються в лікувальних цілях. Рослина отруйна для великої рогатої худоби та овець, хоча зазвичай не переглядали ім. Відвар з листя була використана в Мексиці ... як тонізуючий засіб для шлунка. У Сіналоа, завод є улюбленим засобом від укусів змій. Міцний відвар листя приймають всередину і компрес з подрібненого листя застосовується до рани.

В останні роки штами карликові сорти стали популярні в якості підстилки рослин. Лантана дуже рясно цвіте з весни до заморозків. Всі типи можуть бути використані в контейнерах і задній типів роблять чудові зразки висять кошики. Лантана була покращена в свою корисність в якості постільних речей заводу в чому завдяки зусиллям французького гібрида. Чим старше сорту високий і довготелесий і встановити важкий врожай ягід кластери, але ефектний в жарку погоду. Нові сорти є карликовими, поширення та густі в звичку, рано цвіте і рясно цвіте, і доступні в набагато ширшому колірному діапазоні. Різноманіття є в багатьох кольорів від білого до жовтого, помаранчевого, до темно-червоного, яскраво-рожевий і фіолетовий. Часто старші крайові квітки кожного кластера мають різний відтінок, ніж більш молоді, внутрішні.

Абсолютно кращий поліпшення, які були зроблені є стерилізація. Деякі нові сорти квітнуть рясно, але ніколи не утворює ягоди, які зазвичай мають бути видалені перш, чим більше кольорів буде вироблятися. Це революційно нова розробка в lantanas гарантує, що завод буде безперервно квітучої краси. Стерильні сорти, які маються нове золото, гном Пінкі, Саманта (лимон Swirl), плачучи і ридаючи лаванди Білий. Лантану є великий завод краєвид, який дуже адаптовані до цієї області, якщо вони вирощуються в сонячному місці. Коли встановлено, рослини дуже стійких до посухи, і продовжують виробляти яскраві і привабливі квіти в саму жарку погоду. Хоча тендер багаторічна, лантану краще всього використовувати в якості теплого сезону річних, пересаджені щовесни.

Деякі з кращих сортів, які можна придбати у місцевих розсадниках є:

  • Нове золото - яскраво-жовті, стерильні квіти, поширення звички. Це новий сорт ім'ям Нові квіти золото рясно, але ніколи не утворює ягоди, які мають бути видалені перш, чим більше кольорів буде вироблятися. Це революційно нова розробка в lantanas гарантує, що цей завод буде безперервним красу, а не небезпечний шкідник дуже люб'язно з його потомством розсади. Але ви повинні наполягати на Новий сорт золота, і всі інші сорти лантану володіють характеристиками, які призводять ботаніків, щоб маркувати їх з вкрай несприятливим породи ім'я horrida.
  • Плач Лаванда - Ароматна, лаванду, стерильна квіти, низька поширенні звички
  • Плач білого - ароматні, білі, стерильні квіти, низьке поширення звички
  • Стусани - рожевий / кремовий біколор, стерильні квіти на дуже компактні рослини, які ніколи не вимагає скорочення
  • Помаранчеві Техаскі (Dallas Red, New Red) - помаранчевий / жовтий / червоний триколор квіти, які перетворюються в темно-червоні, компактний кущ. Червона Лантана доступні.
  • Саманта (лимон Swirl) - яскраво-жовті, стерильні квіти і красиві строкатим листям на компактному кущі. Красиве рослина навіть без квітів!

Переведено з http://aggie-horticulture.tamu.edu/archives/parsons/publications/lantana/lantana.html

Домашня сторінка

© 2012 Все права под надежной защитой.
НАШ БЛОГ