Блог предназначен для публикации научных статей и материалов

Оглядова стаття

Сосьєте де Stratége
AGIR Revue Generale де Strategie

Випуск 20-21: La Societe De L'інформації (Janvier 2005)

Існує в даний час проект Бельгія досліджень на цю тему.

Див також у 2011 Вдивляючись статтю на цю тему.

Виходить колективів для роботи та розваг

Більша частина конфліктів між низовими експлуататорів нових Інтернет і телекомунікаційних технологій, і егоїстичними інтересами, які загрожують їх в значній мірі через нездатність останнього передбачити руйнівний вплив і раціонально реагувати з новими бізнес-моделями і управління.

 Асоціація звукозаписної індустрії Америки (RIAA) це рекламний плакат для цього явища. Їх нездатність бачити застосування рівний-обміну файлами споживачів музики, і їх вперте небажання відмовитися від своєї монополії на музику розподілу (і контролю над художниками), призвело до судиться підлітків і неохоче пропонують дорогі онлайн-музики Послуги, які є менш зручним і всеосяжним, ніж вільні. Питання в тому, чому RIAA не чекаємо зміни і скористатися нею? Коротка історія комерційного Інтернет рясніє прикладами такого короткозорість.

Коли ARPA випустила інтернет комерційні інтереси, індустрія розваг відхилив це як примху CB радіо 90-х років (у США), незабаром приєднатися до відкидаються 8-контактний стереосистеми. Реальне майбутнє було в інтерактивне телебачення. Звичайно, у Франції, хто міг передбачити, що це красиво оформлений, широко поширені і користуються великою MINITEL буде витіснений Інтернетом? Голлівуд, France Telecom, і Білл Гейтс було всього кілька, щоб бути broadsided силою інтернету в середині дев'яностих.

 Всі розуміють, зараз і в принципі, що експлуатація інтернет-протоколів створює революційні технології, які змінюють життєздатність старої бізнес-моделі, як правило, за рахунок усунення "посередник". Старі посередники, такі як CD дистриб'юторами, може дати відсіч, але ясно, що вони неминуче втрачають свою монополію як розподіл користувачів переходити на більш складні системи, такі як FreeNet [1]. Але правильній експлуатації може призвести до бізнес-моделі, як правило, засновані на агрегація інформації та послуг по-новому. Amazon і Google є останніми і найбільш вражаючих прикладів успіху цієї можливості. Що дивного в тому, що багато розумні люди, здається, не вдалося дізналися з цієї історії: читачі вже будуть знати багато сучасних приклади галузей і технологій уряду непорозуміння Інтернет.

 Всупереч враженню, кожен отримує від "Ділберта" мультфільми, більшість людей, що приймають рішення в урядах і корпораціях не отримали на свої позиції, будучи дурним. Що це таке, що вони "не отримують", побачивши численні приклади успіхів і невдач за останні 10 років? Пояснення, що такі лідери недостатньо технічних побачити потенціал нових технологій є слабким. Візьмемо, наприклад інженерів США телефоном у середині дев'яностих, хто думав, що TCP / IP, основи протокол Інтернету, повинні бути переписані в банкоматі [0], надійний протокол, з яким вони були знайомі. Звичайно, сьогодні, надійної якості банкомати часто перекручується в службу листкове TCP / IP трафіку проведення останнього у вигляді режимі емуляції. Чому розумні, знаючі інженери, знайомі з протоколами, не бачать цієї йдеш?

Крім того, в 1996 році, Роберт Меткалф, один з декількох "батьків" інтернету, заявив, що інтернет звалиться в цьому році, або він з'їсть його слова. У 1997 році на конференції ACM в Сан-Хосе, Каліфорнія, він змішується копію своїй колонці і пив її на сцені. Навіть для експертів, стійкість і міць Інтернету було важко передбачити, тому що його механізм контролю заснований на виникаючі поведінки. На відміну від банкоматів, основний протокол Інтернету залежить від маршрутизаторів рішень місцевих рішень, жодне з яких гарантовано доставити пакет інформації за призначенням, але глобальне поведінка є те, що зв'язок відбувається, досить надійно.

Типовим прикладом такого роду виникають поведінки колонії мурах. Гедель, Ешер, Бах і [Хофштадтер], обговорює "Тітка Хілларі", мурашиної колонії, в якій вона вказала, що її поведінка і інтелект, є результатом досить безглузде взаємодії окремих мурах наступні прості протоколи взаємодії, які призвести до якісно іншим глобальним поведінкою. Цей ефект добре проаналізовані в області комп'ютерної науки як "теорії клітинних автоматів" [Mitchell-93].

 Це призводить до більш тонкий момент, що має справу з станом розуму. Інженери звикли бути під контролем. Прем'єр-міністри, керівники та інженери, залежить від сенсу буття в управління. Вони є вроджено нездатні розуміючи, коли управління переходить до протоколу.

 Важливим принципом є те, що виникають-поведінки протоколів уряду. Це легко пропустити, особливо якщо ви думаєте, що ви уряді. Або телефонної компанії. Так звані «анархістів» не вийшла з-під контролю - вони просто визнаючи хто або що, насправді головний - протокол.

Це сильний аргумент про силу виникають-поведінки протоколів більш широко розуміти, і недостатніми. TCP / IP не викликають негайне порушення коли він був випущений для комерційного використання. Він міг би мати. Але це не так. Порушення було викликано новий шар Інтернету: WWW.

WWW є виникаючим управління системою, тому що немає центрального управління: тільки локально взаємодіючих вузлів один з одним за допомогою гіпертекстових посилань. Але це соціальна поведінка користувачів, що робить різницю. Хто б міг подумати, що тисячі, якщо не мільйони, людей би почати розміщення веб-сайтів інформацію, про все, без очевидних комерційних вигод? Небагато зробили. Звичайно, не Білл Гейтс.

WWW дозволило окремим особам взяти участь, сприяння, створювати та публікувати для широкої аудиторії. Інтерактивне телебачення, MINITEL, і навіть в інтернеті, не зробив. Інтерактивне телебачення і MINITEL були «закриті» системи. Зміст було не під контролем користувача. WWW була створена тому, що старі методи розповсюдження наукових робіт та даних, FTP і Gopher, був не достатньо хороший для фізиків. WWW включений простий фізики-теоретики, а не тільки вчені, комп'ютер, легко обмінюватися документами через інтернет. Як з'ясувалося, те, що було легко для фізиків може бути зроблено просто для багатьох людей.

 Анархіст в бібліотеці [Vaidhyanathan-04] розглядається руйнівний призначення нових технологій, але підкреслює, анархія, як капіталізовані і нижньому регістрі, як мотивація. Ми скоріше постулат прагнення до колективної роботи та розвагах. Шкідливі хакери і спамери в основному побічний продукт, як загроза існуючим каналах розподілу. Люди, які поділяють музику не з зруйнувати CD дистриб'юторами: це побічний ефект.

Музика мереж обміну викриття таких непорозумінь контролю і наміри. Музика керівники не змогли передбачати, що люди колективно відправити їх контент безкоштовно. І тоді вони помилково шукали когось в управління подати в суд, нарешті, повертаючись до судиться підлітків.

WWW і рівний-однорангових мереж обміну файлами стали популярними, тому що вони були вище методи, що дозволяють людям публікувати свої власні тексти для загального блага. Таким чином, виникають мереж управління важливі, тому що вони не тільки можуть масштабувати, але й що вони роблять. Без центрального управління, це дешево для додавання вузлів. І якщо інструменти дозволяють легко додавати вузли, то система, швидше за все, зростатиме. І таких систем повинна бути стійка до помилок, якщо не гомеостатичних. Але це лише необхідні умови.

 Остаточні умови, що є достатнім для росту мережі, коли люди хочуть, щоб додати вузли, корисні для інших, для такої системи. У разі обміну WWW і музика, це просто для людей, щоб побачити, що вони приносять користь індивідуально від участі в колективних: мережа не тільки масштаби, але збільшується в ціні. Ми припускаємо додатково, що існує загальна мотивація внести свій внесок у колективні зусилля. Назвемо поєднання виникають мереж управління, інструменти і стимули, які мотивують людей до колективних дій "Emergent колективів".

 Emergent колективів імітувати виникають властивості TCP / IP. Вплив загальній системі виникають в результаті взаємодії компонентів, протоколів, дані стандарти, інструменти і людей. Їх важко передбачити. Вони йдуть врозріз з багатьма створені моделі. Намагаючись захистити старі системи, в якій один контрольний підприємство надає змісту (або за плату або потужності) є марним і навіть шкідливим. Перейти до телефонним компаніям за інший приклад. Коли стало ясно, що Інтернет є одним з основних новий ринок, тільки так вони могли бачити, щоб скористатися була стільникових телефонів. 3G («третього покоління» [2]) користувачів мобільних телефонів буде доступ до Інтернету в 2 Мбіт сидять ще в Coffeeshop. В кінці 2001 року, коли Siemens вивів свою 2.5G (GPRS) мобільний телефон, він заплатив молодих жінок парад навколо аеропорту Франкфурта з ноутбуками прив'язаний до своїх грудей, як старі виробники сигарет, пов'язані з мобільними телефонами, щоб продемонструвати майбутнім бездротовий доступ в Інтернет.

Але IEEE давно вже стандартизовані 802.11b. Цей протокол, в поєднанні з простими і дешевими карти для ноутбуків, дозволило користувачам підключатися до Інтернету по бездротовій мережі на швидкості більш ніж у п'ять разів більше, ніж 3G тільки не обіцяв: 11 Мбіт вже доступні в громадських хот-спотів, таких як аеропорти до 2001 року [ Петрі-01].

 Тільки в останні роки більшість великих телекомунікаційних пірнув у громадському бізнесу хот-спота. Але цього занадто мало і занадто пізно. Безкоштовні гарячі точки в даний час повсюдно в багатьох міських районах. Ви можете стояти на багато куточки в Сан-Франциско і є вибір вільних з'єднань. Hackerbot будівельників [3] Доповідь плавно завершення завантаження операційної системи Linux під час водіння через Сіетл.

Істотним механізмом стільникових телефонів є свого роду стільникових протоколів автоматів: клітини, рук-офф один з одним і глобального поведінки є те, що телефон сесії продовжиться. Чому Emergent колективної формується з 802,11, а не стільникові телефони? Тому що це не можливо для користувачів, щоб внести свій внесок в мережі стільникового телефону, іншої, ніж платити, щоб використовувати його.

 WiFi володіє властивостями Emergent колективу. 802.11 є відкритим в тому, що налаштування за замовчуванням точки доступу дозволить користувачам використовувати один одного систем. Устаткування дешево і програмне забезпечення є безкоштовним, в основному, вбудовані в даний час. Система ваг, тому що немає централізованого контролю і користувачі схильні внести свій внесок у колективні зусилля надання повсюдного безкоштовного широкосмугового доступу шляхом додавання вузлів в однорангової мережі.

Телекомунікаційним думав, що, будучи в управлінні 3G частот радіо, вони будуть відповідати за бездротовий доступ в Інтернет. Вони ніколи не думав, що люди пропонують широкосмуговий доступ до чужих для вільного використання 802.11. (Також не кабельних компаній.) У них не було уяви, щоб розглянути альтернативні бізнес-моделі [4] і тепер повинні розглянути 802.16 (WiMax) і 802,20 можливості технології 4G, що пропустити 3G. 

Emergent Колективи ми опишемо тут підкреслити, структурованих технічних мереж, а також воля до колективних дій. Це не охоплюють всі приклади Розумні Натовпи [Рейнгольд], таких як флеш-моби, але буде охоплювати руху відкритого вихідного коду і SETI @ Home, як люди додавання вузлів до мережі. Але все ілюструють загальний імпульс внести свій внесок в колективі. Читач, мабуть, може думати про інших важливих прикладів, але давайте перейдемо до пост-сучасного світу.

Існує потенціал для нових Emergent колективів змінити наше суспільство в більш фундаментальні способами. На початку 80-х років, деякі з нас передбачив, що компанії буде в основному скоротити до декількох сотень людей, і майже всі інші стали б приватний підрядник. Сьогодні це бачення не зовсім так надумано, самостійно заявила так багато людей, що "анархіст" називає це "ідеологія Північної Каліфорнії" (NCI).

Важливим принципом цієї ідеології є повзуча комерціалізацію все. Як ми розуміємо, подібності між речами, які раніше здавалися розрізненими, ми спілкуємося про них в більш простому рівні. Одна тенденція на ринку, який розпочався з купівлею та продажем електронних компонентів на замкнутому ринку. Тепер ми краще узгоджуються про те, як класифікувати товари і послуги. Чим більше ми згодні, тим більше вони стають товарами. А якщо це товар, який людина може поставляти, те, що людина може бути незалежні одна ділової людини.

 Крім того, ми бачимо, що виникають інтернет-широкі робочі процеси, як на підприємствах і в техніці. Розподілена ланцюжка поставок сьогодні мати справу тільки з встановленим виробниками. Але легко уявити собі найближчому майбутньому, коли нові технології веб-сервісів і Semantic Web дозволяє продукти та послуги можна знайти тільки тоді, коли вони необхідні, і при найкращих умовах [Петрі-Bussler-03].

Логічну послідовність цих подій призводить до збільшення цифрового взаємодії індивідів як для торгівлі та розваг. Play вже відбувається з інтернет-іграми. У нас є проблиски окремих торгівлі з E-Bay. Можливо також, що нові технології пошуку буде достатньо для більшості промислових товарів і послуг.

Ця технологія ще не тут, так що ви не можете легко рекламувати, таким чином, що програма може прочитати, що ви можете поставляти послугу, скажімо, проектування схеми бази даних. Могли б ви, ви, ймовірно, вже не працюють в одній компанії, а сидіти вдома і влаштовуватися на роботу, як вони були запропоновані в електронному вигляді від клієнтів, які знайшов вас через автоматичний пошук. Це бачення NCI.

 Сприяє технологія може бути соціальними мережами. Припустимо, що ви використовуєте ці мережі довіри знайти партнерів в нові підприємства, чи будувати новий табір Man Burning, або розробити нову запуску? Або ще далі, припустити, що ніхто з вас є проект, в загальному, але так як кожна людина працює на його / її індивідуальний проект, є частина інформації, яка допомогла б один з ваших друзів з їх власним проектом? Тепер ви займалися колективної роботи.

Ви можете все буде працювати над проектуванням частини наступного шатла. Або ви можете кожен буде писати роман. Ваш дизайн для теплоізоляції, а також результати ви робите на восьмому столітті архітектура може бути використовувати для когось іншого. Технології для полегшення такого обміну інформацією для взаємної вигоди є природним кроком в майбутнє ускладнення Emergent колективів.

Але помилка NCI не включати м'якою компоненти Emergent колективів. Наприклад, до тих пір поки США має універсальне, єдиного платника системи охорони здоров'я, більшість людей не хочуть бути незалежними підрядниками передачі $ 700/month в страхову кожен місяць. Таким чином, NCI може відбутися перша в Західній Європі. Emergent колективів на основі соціальних факторів, а також технологіями. Чи є надія аналізу таких чинників?

У 70-х роках, вчений Дуг Lenat вступив в комп'ютерних іграх конкуруючих військово-морський флот конструкцій. Дуг розробили комп'ютерну програму, яка відіграє людський гравців і перемогла в національному конкурсі в 1981 році і знову 1982 рік. Його програма виграла за допомогою правила гри таким чином, що ніхто не очікував: "експлуататорських нелогічним лазівки" [Lenat-82]. Секрет успіху Даг був комп'ютерного моделювання перед початком гри, використовуючи правила гри, щоб знайти ці несподівані виграшних стратегій.

Якщо бізнес і державні діячі хочуть, щоб не бути приголомшені новими технологіями, і їх власні забобони, то, можливо, вони можуть розвивати методи моделювання для прогнозування нових Emergent колективів. Там сьогодні існують відповідні технології. Соціального моделювання може бути новий вид "SimCity" [5] або "The Sims" [6], які можуть допомогти визначити, наприклад, ефект від системи єдиного платника або поведінку водіїв транспортних засобів або поширенню доступу 802.11 вузлах. Клітинних автоматів [7] [8] вже свого роду моделювання. Є вже моделювання бізнес-моделі [9] та організацій [10], і навіть будівельні проекти [11]. Моделювання з обчислювальної логіки ефекти взаємодії різних стратегій і законів є предметом дослідження, принаймні, три групи в Стенфордському університеті в самоті [12] [13] [14].

Наше скромне припущення, що промисловість і уряд активно шукає технології, які можуть мати характеристики Emergent колективів, можливо, з використанням моделювання для того, щоб уникнути засліплений попередніх моделей. Вони можуть спробувати створити новий бізнес і моделі управління, які використовують переваги нових технологій, замість того, щоб намагатися придушити їх. Цей підхід, за загальним визнанням футуристичний, має ту перевагу, що вона пропонує нові можливості для бізнесу та урядів творчі достатньо, щоб подорожувати разом з народом і технологій формування нових колективів.

Подяки: Марті Тененбаум за умови раннього натхнення для і проникливий огляд цієї статті.

Примітки:

[0] Asynchronous Transfer Mode (ATM) протоколи зробити одним шляхом з'єднання між джерелом і призначення, використовуючи схему перемикачів. TCP/IP пакети даних проходять через маршрутизатори та їх шляхи не гарантується.

[1] http://freenet.sourceforge.net/

[2] http://www.bizforum.org/whitepapers/wireless.htm

[3] http://www.hackerbot.com/

[4] http://www-cdr.stanford.edu/~petrie/802.11-Stockholm-2001/

[5] http://simcity.ea.com/

[6] http://thesims.ea.com/

[7] http://www.fourmilab.ch/cellab/

[8] http://www.cnd.mcgill.ca/bios/bub/CAs.html

[9] http://www.valuebasedmanagement.net/methods_business_simulation_modeling.html

[10] http://www.epm.cc/products.html

[11] http://www.stanford.edu/group/CIFE/CEE320C%20Spring%202002.htm

[12] http://logic.stanford.edu/

[13] http://eil.stanford.edu/regnet/

[14] http://complaw.stanford.edu/

[Lenat-82] D. Lenat, "Heuretics" Теоретичні та експериментальні дослідження евристичних правил ", Proc. ААА-82, AAAI Press, pp 159-163, 1982.

[Хофштадтер] D. Hoffstadter, Гедель, Ешер, Бах і, Basic Books, 1979.

[Mitchell-93] М. Мітчелл, П. Hraber, Дж. Crutchfield "Перегляд межі хаосу: Еволюція клітинних автоматів для виконання обчислень," Комплексні Системи, 7, 89-130 стор, 1993 рік.
[Петрі-Bussler-03] С. Петрі і C. Bussler ", сервісних агентів і віртуальних підприємств: обстеження," IEEE Інтернет Computing, 7 (4), липень / серпень, стор 2-12, 2003 рік.

[Рейнгольд] Розумні Натовпи: Наступна соціальна революція, Говард Рейнгольд, Персей, 2002.

[Vaidhyanathan-04] С. Vaidhyanathan, анархіста в бібліотеці, Basic Books, 2004.

Додавання 1

Вікі, є підмножиною HTML плюс онлайн-редагування, які були навколо починаючи з середини 90-х, але які стали популярні в 21 столітті, як люди виявили Wikiscould бути використані для колективного створення сховищ. Ці додатки є прикладами Emergent колективи, які є спеціалізацією більше WWW.

Додаток 2
Собор і базар проникливі опису того, як хакери вносять вклад у рух відкритого джерела. Акцент у цій роботі (Emergent колективів) знаходиться на бажання людей внести свій внесок у колективну efflort. Це наочно видно в Собор і базар але це був акцент, інший аналогією можна було б використовувати. Можна сказати, що мотивація в Базар торгівлі для отримання прибутку і мотивації в роботі над собором є сприяння щось, навіть якщо тільки цегла, в деяких великих колективних зусиль.

 

Перекладено з http://www-cdr.stanford.edu/~petrie/revue/

Домашня сторінка

© 2012 Все права под надежной защитой.
НАШ БЛОГ